• Kwando Safari's morning gamedrive

    Kwando Safari's morning gamedrive

  • Kalahari Game Reserve

    Kalahari Game Reserve

  • Mokoro in de Okavango Delta

    Mokoro in de Okavango Delta

BOTSWANA

Botswana, bijzondere safari reizen

Botswana vind ik, samen met Zambia, hét safari-land bij uitstek! Het land kent (nog) geen massatoerisme, waardoor de dieren nog ‘vrij’ rond kunnen trekken. Botswana is maar liefst 14 keer zo groot als Nederland en telt slechts 2 miljoen inwoners. Het land bestaat grotendeels uit de Kalahari woestijn, met uitzondering van het noorden. De Okavango rivier mondt hier uit in deze woestijn en vormt de grootste rivierdelta in land.

Beste reistijd Botswana

Botswana kan gedurende het hele jaar bezocht worden. Er zijn wel verschillende tussen de diverse perioden. De beste periode om op safari te gaan in Botswana is van juni tot oktober. Dit is namelijk de winter en het is dan droog. Overdag is het een aangename temperatuur, maar ’s nachts kan het wel tot het vriespunt afkoelen!
Rondom december begint de regentijd (vaak korte, hevige buien). In deze tijd kleurt het landschap prachtig groen. Daarnaast vindt in deze periode de op twee na grootste migratie plaats; 25.000 zebra’s trekken rond de Makgadikgadi zoutpannen. Dit levert een prachtig schouwspel op tijdens uw safari! Let wel dat het in de zomermaanden december en januari erg heet kan worden. Mocht u hier minder goed tegen kunnen, dan kan ik u aanbevelen in de maanden april en mei te reizen.

Manier van reizen in Botswana

Het wegennet in Botswana is minimaal en veel van de wegen bestaan uit mul zand. Om die reden kunt u de diverse gebieden het beste bezoeken met een klein vliegtuig. Elke dag zijn er vluchten tussen de diverse accommodaties. U kunt dit het beste vergelijken met een ‘bus route’ , alleen dan via de lucht. Reizen naar Botswana behoren hierdoor tot de luxere prijsklasse. Een goedkoper, minder luxe alternatief is om aan te sluiten bij een groepsreis in een klein, internationaal gezelschap. Zo heb ik zelf over land gereisd wat ik een bijzondere ervaring vond! Neem contact met mij op om samen uw ideale rondreis op maat door Botswana samen te stellen.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden