• Mara Eden Safari Camp

    Mara Eden Safari Camp

  • Sundowner bij Elsa's Kopje

    Sundowner bij Elsa's Kopje

  • Karisia Kameel Safari

    Karisia Kameel Safari

KENIA

Kenia, een bijzondere safari vakantie in Oost Afrika

Kenia is en blijft ondanks alles een bijzondere safari bestemming. Vooral ook door de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra’s die plaats vindt in de Masai Mara. De dieren komen vanuit Tanzania en steken de rivier over in de maanden juli/augustus en weer terug in de periode oktober/november. Dit unieke fenomeen komt alleen nog hier voor en kunt u met wat geluk tijdens uw safarireis ervaren.

Naast de Masai Mara heeft Kenia u nog veel meer te bieden. U kunt bijvoorbeeld tijdens uw safari op zoek gaan naar de vele olifanten in het Amboseli National Park met de beroemde berg Kilimanjaro op de achtergrond. Of wat dacht u ervan om met uw kinderen een trektocht per kameel met de Masai in het Lakipia gebied te maken? En voor de bergwandelaar is een beklimming van Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika, een must-do.

Daarnaast kan ik u ook tijdens uw vakantie een safari in het Samburu National Reserve aanbevelen. In dit woestijnachtige landschap leven diverse diersoorten die nergens anders in Kenia voorkomen, zoals de Grevy zebra. Ook komt u hier meer te weten over de Samburu stam. 

Meer dan een bezoek waard is de Great Rift Valley, een grote scheur in de aardkorst. het doorsnijdt het land van noord naar zuid en van Jordanië tot Mozambique heeft over een totale lengte van 6450 km. Er bevinden zich ook tal van uitgestrekte meren in deze vallei, zoals Lake Nakuru en Lake Baringo.

Beste reistijd Kenia

Kenia ligt in Oost Afrika rondom de evenaar en heeft daardoor een vrij constant klimaat en temperatuur. Een reis naar Kenia plant u vooral buiten de regenperioden. De lange regenperiode is in april en mei. De zandwegen zijn dan door de regen slecht begaanbaar en maakt het reizen van lodge naar lodge minder comfortabel. In die periode is er voldoende voedsel voor de dieren, waardoor ze moeilijker te spotten zijn tijdens een safari.

De korte regenperiode is in november tot half december met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. De rest van de dag is afwisselend zonnig en bewolkt. Reizen in deze periode bestaat zeker tot de mogelijkheden.

De relatief koele en droge periode (ook wel de groene periode genoemd) van juni tot november is uniek omdat dan de migratie plaats vindt. De andere droge en warme periode (de dorre periode) is van eind december tot april, met de geboortes van kalveren in januari en februari als hoogtepunt. 

 

Manier van reizen in Kenia

Een goede manier om veel van Kenia te zien is een safari reis met een auto met privé gids/chauffeur. De meeste parken in Kenia zijn over de weg namelijk goed bereikbaar. De wegen zijn over het algemeen zo goed, dat er rondgereisd wordt met een minibus. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid te kiezen voor een landrover.

Maar houdt u niet van lange afstanden in een auto te zitten, dan is een rondreis per vliegtuig iets voor u. U vliegt van lodge naar lodge in een klein vliegtuig en maakt de safari’s met het open safari voertuig van uw accommodatie.

Ik bied u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsreis in een klein, internationaal gezelschap. Voor meer informatie neem contact met mij op!

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden