• Baai in Mauritius

    Baai in Mauritius

  • Visser bij zonsondergang

    Visser bij zonsondergang

  • Dolfijnen op Mauritius

    Dolfijnen op Mauritius

MAURITIUS

Afrikaanse zon en zee op uw strandvakantie in Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Mauritius is vooral een strand bestemming, maar ook zeer geschikt voor een verlenging van een reis door het zuiden en oosten van Afrika. Voor de kust liggen koraalriffen welke Mauritius beschermen tegen de invloeden van de zee. Het tropische eiland heeft een fascinerende geschiedenis. De Nederlandse VOC-geschiedenis is nog voelbaar op het eiland, maar ook de invoegen uit India zijn goed zichtbaar. Maar ook de Fransen hebben hun sporen nagelaten: de keuken van het eiland is van topkwaliteit. Mauritius is een prachtig eiland met mooie natuur en gezellige dorpjes in het binnenland.
Het eiland is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit uigebluste vulkanen met kraters en kratermeren. De bergen zijn niet zozeer bijzonder qua hoogte maar voorla door hun grimmige en bijzondere vormen. Dit eiland heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie of een romantisch huwelijk. Mauritius bevat een smeltkroes van culturen.

Beste reistijd

Mauritius heeft een klassiek tropisch klimaat met warm zonnig weer. Het kan het hele jaar bezocht worden. Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn. Van mei tot en met oktober (winter) is de temperatuur aangenaam (tussen 22-26°C) overdag en de regelval is minimaal. In het binnenland is het een aantal graden koeler.
Gedurende de periode november tot en met april is het zomer op Mauritius. De dagen zijn dan warm en vochtig. In januari, februari en maart is er sprake van de meeste regenval. Cyclonen kunnen soms ook in deze periodes voorkomen.

Manier van reizen op Mauritius

Na aankomst op de luchthaven wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. Ter plaatse kunt u het eiland verkennen tijdens een/meerdere excursies. Indien u meer vrijheid wenst, kunt u ook zelf een auto huren. Ik adviseer u dan ter plaatse een gedetailleerde kaart aan te schaffen, omdat de bewegwijzering echt slecht is. Neem contact met mij op voor het beste advies over de combinaties die met Mauritius te maken zijn.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden