• Machampane Wilderness Camp

    Machampane Wilderness Camp

  • AndBeyond Benguerra Island

    AndBeyond Benguerra Island

  • Snorkelen

    Snorkelen

MOZAMBIQUE

Luxe lodges en stranden tijdens uw reis in Mozambique

In Mozambique vindt u nog een echt authentieke Afrikaanse sfeer. De ongerepte schoonheid, prettige ambiance en vriendelijke bevolking maken een reis naar dit land meer dan de moeite waard.
Mozambique is een langgerekt land dat bijna 20 keer zo groot is als Nederland. Mozambique grenst maar liefst aan 6 verschillende landen, maar belangrijker ook aan de Indische Oceaan. Dit levert een kustlijn op van maar liefst 2470 kilometer!
Voor een ‘bounty’ strandbeleving kunt u in Mozambique terecht op de Bazaruto of Quirimba Archipel. Voor wie wat minder budget heeft zijn de kustplaatsen als Inhambane, Vilanculos en Tofo  zeker de moeite waard.
Mozambique is het meest bekend als strandbestemming, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om op safari te gaan. Een voorbeeld hiervan is het Limpopo National Park dat samen met het Kruger National Park in Zuid-Afrika en het Gonarezhou National Park in Zimbabwe het Limpopo Transfrontier Park vormt.
Daarnaast zijn er nog twee wildreservaten in Mozambique: Gorongosa National Park en Niassa Game Reserve. Voor beide parken geldt dat toerisme hier nog in de kinderschoenen staat. De parken en lodges zijn moeilijk te bereiken, accommodaties zijn eenvoudig en de wildstand is vanwege de burgeroorlog nog laag. Maar wel iets om in de gaten te houden voor de toekomst!

Beste reistijd Mozambique

Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met hoge temperaturen. Gedurende het hele jaar kan er prima gereisd worden in Mozambique, maar uiteraard verschilt dit in zo’n groot land per regio.
Mei tot oktober is het droge en koele seizoen in Mozambique met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden. De lucht is helder blauw en de zon schijnt volop.
November tot en met april zijn de warmste maanden, waarbij december en januari het heetst zijn. Temperaturen liggen dan tussen de 27 en 31 graden met een hoge luchtvochtigheid, waarbij het ’s nachts maar weinig afkoelt. Dit is ook de regenperiode met de maanden januari tot en met maart als hoogtepunt.

Manier van reizen in Mozambique

De avontuurlijke reiziger kan het zuidelijke deel van Mozambique vanuit Zuid-Afrika bezoeken met een huurauto. De luxe lodges op de Bazaruto en Quirimba Archipel zijn alleen per vliegtuig of helikopter te bereiken. Voor de Bazaruto Archipel reist u eerst naar Vilanculos om vervolgens met een klein vliegtuig of helikopter door te vliegen naar het eiland van uw keuze. Indien u naar de Quirimba Archipel wenst, vliegt u naar het plaatsje Pemba om vervolgens door te vliegen. Een andere leuke en ook betaalbare manier om veel van Mozambique te reizen in een groepsreis in een klein gezelschap. 

Neem contact met mij op voor uw ideale rondreis of strandvakantie in Mozambique.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden