• Ontbijt na ballontocht Sossusvlei

    Ontbijt na ballontocht Sossusvlei

  • Duinexcursie Swakopmund

    Duinexcursie Swakopmund

  • Wolwedans NamibRand Nature Reserve

    Wolwedans NamibRand Nature Reserve

NAMIBIë

Namibië, rondreizen met safari, natuur en mooie lodges

Namibië is met haar prachtige natuur, spannende safari’s, fascinerende culturen nog een onontdekte parel in Afrika. Het is een van ’s werelds dun bevolkte landen met maar 2 miljoen inwoners op een oppervlakte van 2 x Duitsland! En nee, dit heeft niet tot gevolg dat u niets dan alleen maar woestijn ziet onderweg tijdens uw rondreis op maat. Hoe onbegrijpelijk het ook klinkt, maar ieder half uur/uur verandert de omgeving waarin u zich bevindt. Daarnaast is elk stukje woestijn ook weer anders. De indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden is weer heel anders dan de rode zandduinen bij Sossusvlei in het westen of het witte zand van Etosha in het Noorden.
Zeker voor fotoliefhebbers is Namibië een must! Niet alleen voor de prachtige kleurencombinaties, maar ook de indrukwekkende (niet vervuilde) sterrenhemel is elke keer weer een feest. Ik merk dat steeds meer mensen over de wereld deze onontdekte parel ontdekken, dus mijn motto is: weer er snel bij voordat de ‘rest van de wereld’ er ook is. Aangezien het aanbod van lodges beperkt is, en het land steeds populairder is, adviseer ik u een rondreis op maat door Namibië ruim van tevoren te plannen en vast te leggen.

Beste reistijd Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoen tegenovergesteld zijn aan Nederland en er kan het hele jaar door goed bereisd worden. Omdat het land gedeeltelijk bestaat uit de Namib Desert, één van ’s werelds droogste woestijn, is het over het algemeen erg droog en aangenaam in Namibië. De kust wordt koel, vochtig en voornamelijk droog gehouden door de Benguella stroming. In het binnenland valt de regen in de zomer, van november tot april. Al is er de afgelopen jaren erg weinig regen gevallen! Januari en februari zijn de heetste maanden waarbij het overdag zo de 40ºC kan worden, maar ’s nacht gelukkig vaak koeler. In de winter kan het overdag nog lekker opwarmen door de zon, maar ’s nachts kan het zelfs afkoelen tot het vriespunt! Zoals ik al aangaf, Namibië kan het hele jaar door bezocht worden, alleen uw koffer-inhoud is per seizoen anders. Ik stel graag een reis op maat voor u samen naar dit land vol natuurschoonheden.

Manier van reizen in Namibië

Namibië heeft een uitgestrekt landschap dat goed per self-drive verkend kan worden. Het land heeft maar een aantal asfalt wegen en de rest zijn goed onderhouden, maar vaak wel stoffige  zand/gravel wegen. Ik adviseer uw rondreis op maat altijd met een SUV-type huurauto te maken. Dit verhoogt niet alleen uw comfort, maar in een verhoogde auto heeft u ook beter uitzicht op uw omgeving.
Indien u de afstanden te lang vindt om zelf te rijden, kan ik voor u ook een reis op maat samenstellen met een chauffeur of in een kleine groep. Heeft u maar weinig tijd of bent u op zoek naar het meeste comfort, dan kunt u ook van locatie naar locatie vliegen in een klein vliegtuigje.
Uiteraard kunnen al deze soorten vervoer ook weer gecombineerd worden. U geeft uw voorkeur aan en ik stel uw reis op maat samen. 

Neem voor advies voor uw reis op maat contact met mij op.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden