• Olifant in de Nijl

    Olifant in de Nijl

OEGANDA

Oeganda, uw vakantie met gorilla's en chimpansees

Oeganda is vooral bekend om zijn berggorilla’s en chimpansees. Een vakantie met deze bedreigde primaten laat zonder twijfel een diepe indruk achter. Wanneer u enige tijd bij deze gorilla′s en chimpansees doorbrengt en ze observeert tijdens hun dagelijkse bezigheden, herkent u ongetwijfeld bepaalde menselijke trekjes! Daarnaast kent Oeganda van alle Afrikaanse landen de meeste vogelsoorten. Oeganda beschikt over veel water zoals de Murchison watervallen, het Lake Mburo, Kazinga kanaal en ontspringt de Nijl hier in de bergen.
U reist in Oeganda niet over platgetreden paden; het aantal bezoekers is nog steeds gering. De traditionele gastvrijheid en opgewektheid van de Oegandese bevolking is hartverwarmend! Oeganda is Afrika in het klein: schitterend wildlife, een vrolijke bevolking en een spannende geschiedenis.

Beste reistijd Oeganda

Oeganda ligt op de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De temperatuur tijdens uw vakantie is over het algemeen aangenaam. Dit komt vooral door de hoogte waarop het land ligt, met name de gebieden waar de gorilla′s en chimpansees leven. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 20 en 30 graden en het koelt ’s nachts af. In de hoger geleden gebieden kan het zelfs koud zijn ’s nachts en in de vroege ochtend. Oeganda heeft officieel een regenseizoen in de maanden maart tot en met mei en oktober en november. Maar er kan altijd een buitje vallen. Oeganda is niet voor niets zo groen en vruchtbaar! Het hele jaar door is Oeganda goed te bezoeken.

Manier van reizen in Oeganda

In Oeganda reist u met een 4x4 voertuig met een gids/chauffeur. Hierbij heeft u de keuze uit een minivan of een land cruiser. Kidepo Valley National Park in het noorden van Oeganda kan het beste bereikt worden per vliegtuig. Een goedkoper alternatief is deel te nemen aan een groepsreis met een klein gezelschap.

Voor meer informatie neem contact met mij op!

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden