• Baraza Resort & Spa

    Baraza Resort & Spa

  • Bootsafari vanuit Siwandu

    Bootsafari vanuit Siwandu

  • Serengeti National Park

    Serengeti National Park

TANZANIA

Tanzania, een rondreis boordevol safari en cultuur

Tanzania is het meest bekend door de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s in het Serengeti National Park. Maar het land heeft naast safari nog veel meer te bieden! Zo heb ik tijdens een rondreis door het noorden de streek Lake Eyasi bezocht. Hier leeft nog een oorspronkelijke nomadenstam; de Hadzabe. Zij leven van de jacht (met pijl en boog) en wat de natuur hun biedt. Deze stam heeft veel weg van de Bushman in Zuidelijk Afrika. Een ontmoeting is een zeer bijzondere ervaring!

Maar ook Zuid-Tanzania is een bezoek meer dan de moeite waard. Het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park zijn een must voor de reiziger die op zoek is naar een bijzondere bestemming. En wat is er heerlijker om een safari reis af te sluiten met een paar dagen verblijf aan een betoverend strand? Ook dit is mogelijk op Zanzibar of aan de kust van Tanzania.

Beste reistijd Tanzania

De beste periode om een safari in het noorden van Tanzania te maken is na de grote regentijd; van juni tot oktober of na de korte regenperiode; december tot maart. De periode van maart tot juni is minder geschikt voor een safari reis omdat naast de regen ook de kwaliteit van de wegen slecht is.
Voor het zuiden van Tanzania geldt dat een lange regenperiode van februari tot mei is en een korte van november tot januari. De beste reistijd voor dit gebied is van juni t/m oktober, al heb ik zelf medio november hier ook nog goed weer gehad.
De migratie in de Serengeti volgt de regens, waardoor u de meeste kans maakt dit bijzondere fenomeen te zien van april tot juni in het westen en van december tot maart in het oosten.  

Manier van reizen

Het noorden van Tanzania heb ik zelf bezocht in een landrover met een chauffeur die tevens ook onze (safari)gids was. Maar houdt u er niet van lange afstanden in een auto te zitten, dan is een fly in iets voor u. U vliegt van locatie naar locatie in een klein vliegtuig en maakt de safari’s met een open voertuig van uw accommodatie. Aangezien de afstanden tussen de parken in het zuiden van Tanzania erg groot zijn, maakt u hier ook gebruik van vluchten in plaats van een auto en chauffeur. In Tanzania adviseer ik u niet zelf te gaan rijden.

Voor meer informatie over reizen naar Tanzania, neem contact met mij op!

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden