• Wandelsafari South Luangwa

    Wandelsafari South Luangwa

  • Kudde buffels

    Kudde buffels

  • Sleepout

    Sleepout

ZAMBIA

Zambia, rondreizen met de mooiste wandelsafari's

Zambia vind ik, samen met Botswana, hét safari land om in rond te reizen bij uitstek! Hier is geen massa toerisme waardoor het nog echt ongerepte wildernis is. Het unieke aan Zambia is dat er vrijwel overal wandelsafari’s mogelijk zijn. De ultieme bestemming voor een wandelsafari liefhebber!
Zambia heeft u heel veel te bieden, zoals prachtige meren, moeraslandschappen, de machtige Victoria watervallen en vele soorten flora en fauna. Het is dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Kafue National Park is een van de grootste parken en is per transfer te bereiken vanuit Lusaka (de hoofdstad). Het meeste bezochte wildpark is het South Luangwe National Park dat bekend staat om de wandelsafari’s. Uiteraard mag een bezoek aan de Victoria Watervallen nabij Livingstone niet ontbreken.

Beste reistijd Zambia

De beste periode om een safari in Zambia te maken is tussen mei en eind oktober. Dit is namelijk de droge periode. Vanaf november begint de regenperiode, met de meeste regen in de maanden januari en februari. Tijdens de regenperiode zijn de meeste wildparken ontoegankelijk en veel accommodaties zijn in deze periode gesloten.
Van mei tot en met augustus is het overdag aangenaam, maar kan het ’s nachts flink afkoelen. In september en oktober is het (zeer) warm (30-40 graden) en koelt het ’s nacht bijna niet af.

Manier van reizen in Zambia

De wegen in Zambia zijn relatief erg slecht. Daarom is het noodzakelijk om tijdens een rondreis de afstand tussen de diverse parken met vliegtuigjes te overbruggen. Alleen het Kafue National Park kan over de weg bereikt worden. Bent u toch wat avontuurlijker ingesteld, dan is wellicht een groepsreis in een klein gezelschap iets voor u. Al gaan ook deze reizen niet naar het noordoosten van Zamibia in verband met het slechte wegennetwerk.

Wilt u ook een schitterende safari maken tijdens een op maat gemaakte rondreis door Zambia? Neem dan contact met mij op!

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden