• Hwange National Park

    Hwange National Park

  • Wandelsafari bij Linkwasha Camp

    Wandelsafari bij Linkwasha Camp

  • Ruckomechi Camp

    Ruckomechi Camp

ZIMBABWE

Een safari in Zimbabwe, ongerept en herontdekt Afrika

Zimbabwe is een erg mooi land. De ruwe wildernis, de afwisselende ongerepte landschappen en de oude mysteries maken Zimbabwe tot een zeer interessante reisbestemming. Helaas is de jongste geschiedenis van Zimbabwe er een geweest waarin het reizen naar dit, van oorsprong, fantastische Afrikaanse land werd afgeraden. Na deze onrustige jaren is Zimbabwe echter weer volledig in opkomst. Het is weer veilig om door Zimbabwe te reizen. Het relatief kleine land is in het oosten erg vruchtbaar, in schril contrast met het westen van het land, dat te maken heeft met de uitlopers van de Kalahari woestijn. Iedereen kent de Victoria watervallen, maar Zimbabwe heeft nog zoveel meer te bieden. Wat dacht u van een safari in het Hwange National Park? Dit park huisvest de meest verschillende diersoorten dan welk park ook! Maar ook het Mana Pools National Park is meer dan een bezoek waard. Hier maakt u kano safari’s en spot het wild vanuit een ander oogpunt.

Beste reistijd Zimbabwe

In Zimbabwe is het overwegend droog en zonnig. Tussen mei en september is het klimaat overdag aangenaam. ’s Nachts neemt de temperatuur behoorlijk af en tussen mei en augustus kan de nachttemperatuur dalen tot het vriespunt. Oktober en november zijn de warmste maanden. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden. De regenperiode start in december tot ongeveer het einde van april. Echter de meeste neerslag valt tussen januari en maart. 

Manier van reizen in Zimbabwe

De meest geschikte manieren om een rondreis op maat te maken naar dit Afrikaanse land is met een prive chauffeur/gids en per vliegtuig. Mana Pools is alleen te bereiken per vliegtuig. Voor de wat meer avontuurlijke reiziger is het ook mogelijk om Zimbabwe te ontdekken per huurauto of met een groepsreis met een klein gezelschap. Neem contact met mij op voor een goed advies over uw reis naar Zimbabwe. 

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden