• Gamedrive Tintswalo Safari Lodge

    Gamedrive Tintswalo Safari Lodge

  • Delaire Graff Estate

    Delaire Graff Estate

  • Marataba Game Reserve

    Marataba Game Reserve

ZUID-AFRIKA

Een rondreis in Zuid-Afrika is een afwisselend vakantie

In 2000 was ik voor het eerst voor een rondreis in Zuid-Afrika en sindsdien heb ik mijn hart aan dit afwisselende land verloren. Inmiddels 19 jaar later heb ik het land bijna elk jaar bezocht omdat ik er geen genoeg van kan krijgen. Gelukkig deelt mijn man mijn passie en zijn wij zelf in 2011 zelfs getrouwd in Zuid-Afrika!
Ik zeg altijd Zuid-Afrika is de wereld in één land. Het heeft voor ieder wat wils! Naast diverse safari gebieden (ook malariavrij), is er ook het prachtige berggebied de Drakensbergen (mijn persoonlijke favoriet), de uitgestrekte vlaktes in de Noord-Kaap, authentieke heuvels in de Wild Coast en de ongerepte stranden in KwaZulu-Natal. Maar ook de hippe West-Kaap met Kaapstad en de wijnlanden is iets wat u niet kan missen. Of u nu een rondreis met uw familie wilt maken of juist met uw partner, Zuid-Afrika heeft elke doelgroep iets te bieden. Uiteraard help ik u graag mee te ontdekken wat uw ideale Zuid-Afrika reis is.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond wat inhoud dat de seizoenen tijdens uw vakantie tegenovergesteld zijn aan Nederland. Het land heeft een gematigd klimaat en staat bekend om de lange, zonnige dagen en kan prima het hele jaar bezocht worden. Tussen de verschillende regio’s zijn overigens wel grote verschillen. In het noorden is het in onze schoolvakantie (juni, juli en augustus) winter, maar is het wel de droge periode. Het voordeel in deze periode is dat de natuur even stil staat en de dieren gemakkelijker te spotten zijn. U dient dan wel een extra dikke trui en jas mee te nemen. De West-Kaap is in deze periode juist wat kouder en wel nat. In onze winter (december/januari) is het zomer in Zuid-Afrika. Dit is wel de drukste periode omdat de Zuid-Afrikanen dan zelf ook vakantie hebben.

Ik vind zelf het voor- en najaar een prettige periode om in Zuid-Afrika te reizen. In het voorjaar (oktober/november) staat alles in bloei en begint het overdag aangenaam te worden. Het najaar (maart/april/mei) is daar en tegen voor ons Europeanen erg lekker om alvast wat warmte te krijgen na onze winter. Ik neem graag de periodens met u door om te kijken welke reisperiode het beste bij u en uw reiswensen past.

Manier van reizen in Zuid-Afrika

Het land is bijna 30 keer zo groot als Nederland. Dit is net zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal bij elkaar! In Zuid-Afrika kan perfect een afwisselende rondreis gemaakt worden met een huurauto. Tijdens al mijn reizen heb ik zelf gereden, waarvan ook een aantal keren alleen. Het land leent zich uitstekend voor een self-drive vakantie met een goed wegennetwerk en over het algemeen ook een goede bewegwijzering. Maar het is ook mogelijk rond te reizen met een chauffeur, per trein, per vliegtuig of zelfs met een kleine groep. En dit alles kan ook gecombineerd worden. Uw voorkeur is de basis van uw reis op maat, neem hiervoor contact met mij op!

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden