Luxueus genieten in Zambia en Lake Malawi

Luxueus genieten in Zambia en Lake Malawi

Zambia, ook wel het warme hart van Afrika genoemd, heeft op het gebied van natuurschoon en wildlife heel veel te bieden aan de ware Afrika liefhebbers. Zambia behoort ook tot een van de veiligste landen in Afrika. Hier kunt u, nog ongehinderd door massatoerisme, volop genieten van een traditionele safari door de pure wildernis van South Luangwa National Park. Deze reis eindigt in Malawi. Hoewel Malawi niet aan de zee ligt, is het immense Lake Malawi toch een strandbestemming.

Fly In safari

Vliegen is in Zambia de meest comfortabele manier van reizen. De verschillende gebieden liggen op grote afstand van elkaar en het is uiteraard zonde om deze kostbare tijd te verspillen in een auto. Daarnaast is het vliegen in Zambia en naar Lake Malawi ook erg mooi. Vanuit de lucht kunt u de prachtig de watervallen zien en wellicht spot u ook nog wild nabij het South Luangwa National Park. De vlucht naar Likoma Island in Lake Malawi geeft u pas een goed beeld hoe groot dit meer is.

Livingstone

Uw reis begint in Livingstone, de Zambiaanse kant van de Victoria Watervallen. De komende twee nachten verblijft u in de luxe lodge Tongabezi. Met een prachtig uitzicht op de rivier zorgt het personeel dat u het u aan niets ontbreekt. Zo kunt u vanuit de lodge een prachtige bootsafari maken en wild spotten in het Zambezi National Park aan de overkant van de rivier. Of wat dacht u van een diner op de rivier bij kaarslicht? 

Het bijzondere van de Zambiaanse kant van de watervallen is dat u hier een wandeling kunt maken aan de voet van de watervallen of kunt badderen bovenop de waterval in Devils Pool.

Naast dat Tongabezi lodge goed voor haar gasten zorgt, helpen zij ook de lokale gemeenschap. Voor de kinderen van het personeel en uit hun woonplaats uit de omgeving hebben zij een school opgericht en deze is inmiddels uitgegroeid van 1 schoolklas naar een enorme organisatie waar meer dan 300 kinderen komen. Desgewenst laten zij dat graag aan u zien.

Fotogeniek South Luangwa National Park

Vanuit Livingstone vliegt u via Lusaka naar South Luangwa. Volgens veel kenners is dit het mooiste safarigebied ter wereld.

Door het park liggen verschillende rivieren waarvan de Luangwa Rivier de bekendste is. Er leven hier zoveel krokodillen en nijlpaarden dat er geen activiteiten worden ondernomen op de rivier. Maar deze concentratie van dieren geeft u wel een prachtig schouwspel!

U verblijft de komende nachten op twee verschillende locaties van de Bushcamp Company. Deze accommodatie liggen op bijzondere locaties aan de rivier, waarop u prachtig uitzicht heeft vanaf uw eigen veranda. 

Naast fotografie staat ook wandelen hier hoog in het vaandel. Het is mogelijk om tussen de kampen te wandelen, wat weer een hele andere bushbeleving is. Het tweede kamp ligt meer in het binnenland en is een authentiek bushcamp. Geen gebouwen van steen, maar alles is van natuurlijk materiaal gemaakt en dat voor het regenseizoen weer afgebroken wordt. In uw bed heeft u zelfs uitzicht op de adembenemende sterrenhemel!

Meer informatie of een andere luxeuze reis naar Zambia of een ander safari-land ? Neem dan vandaag nog contact op!

Verwend worden op Likoma Island

Na de vele activiteiten en vroeg opstaan is nu de tijd aangebroken om te relaxen in stijl!

Vanuit het South Luangwa National Park vliegt u naar Lilongwe waar u uw visum voor Malawi aanschaft. Hierna vliegt u direct door naar Likoma Island in Lake Malawi. Op het uiterste puntje van het eiland ligt tussen de rotsen aan het strand de luxe lodge Kaya Mawa, wat ‘misschien morgen’ betekent. En dat omvat alles waar deze lodge voor staat; alles mag maar niets hoeft!

De geweldige gastvrouw zorgt ervoor dat alles tip top in orde is en de gastheer is een van de geweldigste koks die ik heb ontmoet in Afrika! Met de minimale ingrediënten die soms te krijgen zijn op het eiland, maakt hij de mooiste en zeer gezonde gerechten.

Uiteraard kunt u hier ook allerlei activiteiten ondernemen, zoals peddling, kajakken, bezichtigen van het eiland met de aparte kathedraal of de bijzondere winkel Katundu waar lokale kunstenaars de mooiste textiel maken of van uw lege wijnfles een prachtige lamp. Maar zoals gezegd, alles mag en niets hoeft….

Reizen met kinderen in Zambia en Malawi

Wilt u deze reis maken met uw kinderen en/of kleinkinderen? Uiteraard is dat mogelijk. Zowel Tongabezi Lodge als Kaya Mawa Lodge beschikken over speciale familiesuites. Voor de safari in South Luangwa adviseer ik u graag een lodge die aansluit bij de wensen en leeftijden van uw gezelschap. 

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In de deze reis heb ik gekozen voor een combinatie van luxueuze 5 sterren accommodaties.

Wat kost deze relaxte luxe reis door Zambia en Lake Malawi?

Voor deze reis van bijna twee weken zult u voor de vluchten, de accommodaties, de entreegelden voor de parken, de safari’s en de meeste maaltijden uitkomen op een bedrag van tussen de 7.500 - 9.100 euro voor verblijf in 5 sterren accommodaties en afhankelijk van het seizoen waarin u reist. Deze reis geeft u een idee wat de mogelijkheden zijn. Ik stel graag met u een reis samen die volledig aansluit bij uw wensen. Neem hiervoor contact met mij op 

Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Nairobi - Livingstone

Dag 2, 3: Livingstone

Dag 4: Vlucht Livingstone - Lusaka - Mfuwe, safari in het South Luangwa National Park

Dag 5-7: South Luangwa National Park

Dag 8: Vlucht Mfuwe - Lilongwe - Likoma Island

Dag 9-11: Likoma Island

Dag 12: Vlucht Likoma Island - Lilongwe, Vlucht Lilongwe - Nairobi - Amsterdam

Dag 13: Aankomst Amsterdam

SFEERIMPRESSIECookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden