• Mauritius - Quad rijden

    Mauritius - Quad rijden

  • Benguerra - Duiken

    Benguerra - Duiken

  • Ras Kutani - Kajak

    Ras Kutani - Kajak

ACTIEF

Reizen in Afrika, maar wel actief bezig zijn ?

Dit is een combinatie die volgens mij op verschillende plaatsen in Afrika prima kan. Op veel van mijn bestemmingen is het mogelijk om het relaxen te combineren met actief bezig zijn. Enkele activiteiten waar u dan aan kunt denken zijn:

Actief op safari

Behalve de “traditionele” gamedrive met een safari jeep kunt u ook op een actievere manier op safari gaan. U kunt hierbij denken aan een (meerdaagse) wandelsafari, maar ook aan een safari per mountainbike, of zelfs een safari te paard. De laatste manier vond ik zelf erg bijzonder, aangezien je te paard veel dichter bij dieren kunt komen.

Beklim een berg in Afrika

In een aantal landen is het mogelijk om flinke bergwandelingen te maken. Dit kan variëren van een beklimming van de Tafelberg, een trektocht van een hele dag in de Drakensbergen, maar ook een beklimming van de Kilimanjaro of mount Kenya. De Kilimanjaro is met zijn bijna 6 kilometer hoogte, de hoogste vrijstaande berg ter wereld. 

Duiken

Binnen mijn aanbod zijn er ook een aantal gebieden die bekend staan om zijn geweldige duik mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Barauto Archipel in Mozambique, of de Seychellen of Mauritius. Maar wat vindt u van een kooiduik met de witte haai in Zuid-Afrika of de gigantische walvishaai in Mozambique? Toen ik voor het eerste een witte haai onder wat zag, voelde ik mij erg nietig en kwetsbaar. De ontmoeting met een walvishaai was onvergetelijk!

Golfen

Enkele van de mooiste golfbanen bevinden zich in Zuid-Afrika, Mauritius en Seychellen. U zult niet de eerste golfer zijn die samen met een giraffe op de baan staat. Wel eens gedacht aan een rondreis langs enkele golfbanen?
Bij reisideeën vindt u een hele bijzondere golfreis per Rovos Rail.

Sportwedstrijden

Regelmatig krijg ik het verzoek om een vakantie te combineren met een sportieve activiteit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van de 7-daagse mountainbike tocht “Cape Pioneer Trek” met aansluitend een vakantie. Of een combinatie van de marathon van Kaapstad met een verblijf in de wijnlanden. Voor zowel de sporter (recreatieve of wedstrijd) als de andere reizigers moet er nagedacht worden over een goed programma, vervoer van sportmateriaal en plannen na deze sportieve prestatie. Een weekje met de benen omhoog? Op safari? Of lekker dineren onder het genot van een glaasje wijn? Kortom, vragen waar ik u graag bij help! Neem vandaag nog contact met mij op voor een persoonlijk advies op maat !

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden