• Namibië

    Namibië

  • Islandlwana monument

    Islandlwana monument

  • Robben Eiland

    Robben Eiland

CULTUUR

Ontdek cultuur tijdens uw rondreis op maat door Afrika

Vindt u het belangrijk om tijdens uw rondreis op ook iets van de cultuur van uw vakantieland mee te krijgen ? Waarom is een volk, zoals het nu is, en wat is er in het verleden gebeurd ? Wilt u in uw vakantie daar meer van weten ? Dan heb ik een aantal suggesties waarmee we uw ontspannen vakantie toch een cultureel tintje kunnen geven.

Nelson Mandela

Zuid-Afrika en Nelson Mandela zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In uw vakantie zijn er verschillende mogelijkheden om hier ook aandacht aan te geven. Dit kan bijvoorbeeld al door het bezoeken van Robben eiland bij Kaapstad. Maar wat denkt u van een excursie oer fiets door Soweto of een bezoek aan zijn geboortedorp of misschien wel een combinatie hiervan?

Geschiedenis

Op sommige plaatsen in Zuid-Afrika hebben in het verleden ware veldslagen plaatsgevonden. Ik heb bijvoorbeeld tijdens een rondreis bij de battlefields in KwaZulu-Natal een hele indrukwekkende dagtour gemaakt. Je gaat mee terug in de tijd, toen de Zulu’s, de boeren en de Engelsen ware veldslagen uitvochten (de boerenoorlogen). Dit is zeker de moeite waard.

Lokale bevolking

Veel van de bevolking op uw vakantiebestemming komt oorspronkelijk voort uit bepaalde stammen. Bij veel Afrikaanse stammen is het mogelijk om nu nog te kijken naar de lokale cultuur. Hoe leefden deze mensen? Hoe maakten ze sieraden? Hebben ze bepaalde gebruiken? Het is mogelijk om op uw vakantie een culturele tour naar bepaalde stammen te maken. In de meeste gevallen zal dit overigens niet de wijze zijn waarop ze nu nog leven, maar wordt dit speciaal voor de bezoekers opnieuw nagespeeld. Bij sommige stammen, zoals bijvoorbeeld de hadzabe stam in Tanzania kunt u zien dat ze nu nog op vrijwel dezelfde wijze leven als 50 jaar geleden. 

Buiten dit zijn er nog veel meer zaken die u op vakantie kunt zien. Bijvoorbeeld grotschilderingen van de San, een Townshiptour of gospeltour. Neem nu nog contact met mij op, laat mij weten waar uw interesse naar uit gaan en ik maak graag een voorstel op maat.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden