• Blyde River Canyon

    Blyde River Canyon

  • Namib Rand Reserve

    Namib Rand Reserve

  • Okavango Delta

    Okavango Delta

KLEINSCHALIGE GROEPSREIS

Een rondreis met een kleine internationale groep

Travelmood organiseert reizen op maat. Dat wil zeggen dat aan de hand van uw wensen er een reis wordt samengesteld die volledig aan uw wensen voldoet. In sommige gevallen past het beter om (delen van) uw reis onder te brengen bij een rondreis met een kleine internationale groeps. 

Gezelschap

Reizen in een gezelschap is soms gezelliger dan alleen. Voor iedereen en ook voor iedere reis is dat anders. Een kampeersafari bijvoorbeeld is iets waarbij ik goede ervaringen heb met een klein gezelschap. Een strandbestemming daarin tegen zou ik persoonlijk niet met een kleine groep doen. Het gezelschap is over het algemeen internationaal, het kan dus zijn dat er meerdere Nederlanders bij zijn, maar het kan ook zijn dat u de enige bent.

Hoe groot is de groep in een kleinschalige groepsreis 

De kleinschalige groepsreizen die ik aanbied zijn over het algemeen in een groep van 4 tot circa 20 personen. Enkele organisaties gaan niet verder dan 12 personen, en enkele concentreren zich op 10 - 20 personen. 

Vertrek op vaste dagen

Een groepsreis vertrekt op vaste dagen. Bij het samenstellen van uw reis zullen we hier dus rekening mee moeten houden. Afhankelijk van de keuze van de bestemming vertrekken deze reizen vaak enkele malen per maand. 

Accommodaties 

Bij een kleinschalige groepsreis worden de accommodaties gekozen door de organisator van de reis. Dit kan zijn in tenten, die al dan niet meegenomen worden, dan wel een (eenvoudige) lodges. Ik informeer u graag over de soort accommodaties die in iedere reis gebruikt worden. 

Meehelpen tijdens uw vakantie

Bij sommige kleinschalige groepsreizen, met name als er gekampeerd wordt, wordt er van u verwacht dat u meehelpt met het dagelijks kampeerleven. U helpt bij het op en afbreken van het kamp, of bij het bereiden van de maaltijd of de afwas. De gids is tevens uw “reisleider”, en is er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt.

Combineren van een kleinschalige groepsreis

Vaak combineer ik een kleinschalige groepsreis met andere elementen in een vakantie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een safari in een kleinschalige groepsreis door Namibië, waarbij u de reis verlengt met een week in de wijnlanden zonder groep. 

Kosten van een kleinschalige groepsreis

In een kleinschalige groepsreis deelt u bepaalde kosten met de hele groep. Denk hierbij aan het vervoermiddel en de gids. Afhankelijk van de grootte van de groep en de gekozen bestemming kan dit betekenen dat een dergelijke reis voordeliger is dan een individuele reis op maat. Omdat ik afspraken gemaakt heb met de aanbieders van deze groepsreizen zult u bij mij hetzelfde betalen dan wanneer u rechtsreeks boekt, maar dan met de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler. 

Keuze van de te maken reis

Er zijn vele aanbieders van kleinschalige groepsreizen, en deze bieden ook vele reizen aan. Op deze website staan een paar voorbeelden van te maken reizen. Als u contact met mij opneemt kan ik de vele mogelijkheden met u doornemen.

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden