• Masai Mara

    Masai Mara

  • Ruckomechi

    Ruckomechi

  • Ongava Game Reserve

    Ongava Game Reserve

OP SAFARI

Een maatwerkreis met een safari in Afrika

Een vakantie met safari in Afrika is een maatwerkreis. De ene safari is de andere niet. Behalve aan de accommodatie ligt het er ook erg aan in welk land u op safari gaat. Op deze pagina vindt u enkele van deze verschillen, maar wilt u meer informatie, aarzel niet om contact met mij op te nemen !

Op safari in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika maakt vaak ene safari in een privé reservaat maakt u de gamedrives onder de professionele begeleiding van een ranger in een open safari jeep. Daarnaast zijn de accommodaties in privé reservaten van alle gemakken voorzien en zijn alle maaltijden in begrepen. In tegenstelling tot de nationale parken zijn in de meeste prive-reservaten ook afspraken gemaakt over het aantal voertuigen dat bij een dier mag benaderen. U krijgt niet het gevoel dat u meer auto’s ziet dan dieren!
De gamedrives vinden vaak in de vroege ochtend plaats en in de namiddag. Dit zijn de tijdstippen dat de dieren het meest actief zijn en dus beter zijn te spotten.

Op safari in Namibië

Het bekendste gebied om op safari te gaan in Namibië is het Etosha National Park. In het park ligt een enorme grote zoutvlakte waar heel veel dieren op af komen. Om van dit spektakel een goede indruk te krijgen, adviseer ik u tijdens uw rondreis te overnachten in het park zelf. De accommodaties worden beheert door de parkorganisatie en zijn eenvoudig, maar de waterplaatsen bij de accommodaties zijn een must voor de safari liefhebbers. Mocht u toch meer comfort wensen, dan kunt u ook verblijven in een van de lodges in de privé reservaten grenzend aan Etosha. U kunt dan zowel in het prive reservaat als in Etosha onder begeleiding gamedrives maken.

Op safari in Botswana en Zambia

Voor Botswana en Zambia geldt dat u tijdens uw safari altijd onder leiding van een ranger het gebied verkent. Veel van de gebieden zijn alleen per vliegtuig te bereiken waardoor uw gehele verblijf door uw accommodatie georganiseerd wordt. De gamedrives vinden plaats in een open jeep of boot. In sommige gebieden is het ook mogelijk om een wandelsafari te maken.

Op safari in Kenia, Tanzania en Oeganda

Veel mensen maken hun safari rondreizen in Kenia, Tanzania en Oeganda met een gids/chauffeur. Deze gids/chauffeur is tevens uw safari gids in de wild reservaten. U reist in een gesloten minibus of landrover, maar zodra u een wild reservaat in rijdt, zal de chauffeur het dak omhoog schuiven. U kunt nu rechtop staan in het voertuig, zodat u een ononderbroken uitzicht heeft op uw omgeving. U maakt de gamedrives alleen met uw reisgezelschap.
Daarnaast is het mogelijk in Kenia en Tanzania om te vliegen van accommodatie naar accommodatie. Indien u hiervoor kiest, gaat u op safari met een professionele ranger in een open voertuig met andere gasten van de lodge.

Accommodaties tijdens uw verblijf in een safari gebied

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties welke u tijdens uw safari kunt tegenkomen. U kunt hierbij denken aan een traditionele lodge, maar ook een tented camp bestaat tot de mogelijkheden. Een verblijf in een tented camp heeft weinig te maken met kamperen. Tented Camps zijn grote volledig ingerichte tenten, waarbij u bijvoorbeeld een volledige badkamer heeft. Omdat de muren van canvas zijn, bent u veel dichter bij de natuur, omdat u veel meer dierengeluiden hoort. Deze camps zijn er in zowel 3, 4 als 5 sterren.

Neem vandaag nog contact met mij op voor een maatwerk advies over uw vakantie naar Afrika 

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden