• Seychellen transfer door Mason's Travel

    Seychellen transfer door Mason's Travel

  • Safari voertuig Tanzania

    Safari voertuig Tanzania

  • Gamedrive Oost-Afrika

    Gamedrive Oost-Afrika

RONDREIS MET PRIVé CHAUFFEUR

Rondreis op maat met uw prive-chauffeur in Afrika

Soms is er niets heerlijker dan rondgereden worden door uw prive-chauffeur tijdens uw vakantie. Want zegt u nu zelf, autorijden doet u in Nederland al genoeg. Bovendien zijn er bestemmingen waarbij het niet aan te raden is om zelf te rijden, omdat de wegen slecht zijn en/of bewegwijzering gebrekkig. Dan is een privé-chauffeur die tevens ook uw gids is, de ideale keuze.

In welke landen kan ik een chauffeur/gids inhuren?

In veel landen is het mogelijk een auto met chauffeur/gids  te huren. Voor Kenia, Tanzania en Oeganda geldt dat naast vliegen van locatie naar locatie, een auto met chauffeur/gids zelfs de enige mogelijkheid is om rond te rijden. Het voordeel van een prive gids is dat hij u alles over de omgeving kan vertellen. U hoeft  deze gids ook niet met nog meer andere gasten te delen zoals bij een groepsreis. Samen met uw gids/chauffeur kunt u zelf het tempo bepalen en welke bezienswaardigheden u bezoekt. Daarnaast is hij ook uw gids tijdens de safari’s.
Voor de landen Zuid-Afrika en Namibië is het ook mogelijk , maar wat ongebruikelijker om een gids/chauffeur in te huren. De prijs voor zo’n begeleide rondreis in deze landen is daarom vaak hoger.

Heb ik inspraak wat voor soort auto er gebruikt wordt?

In Kenia en Oeganda heeft u de keuze tussen een minivan of een 4WD. Het verschil, behalve de prijs, zit vooral in het comfort van de reis. In een 4WD zit u vaak prettiger en wat hoger zodat u de omgeving beter kunt zien. Mocht u met een groter gezelschap reizen, dan is een minivan een goede mogelijkheid.
In het noorden van Tanzania wordt alleen gebruik gemaakt van 4WD auto’s, aangezien veel wegen  niet met een gewone auto begaanbaar zijn. Zelfs met een 4WD is het af en toe hobbelen! Maar de vriendelijkheid van de chauffeur/gids maakt dan vaak alles weer goed. Voor een 4WD in oostelijk Afrika zijn dat dichte auto’s, waarbij het dak omhoog kan zodra u in een safari gebied komt. Zodoende kunt u staan in het voertuig en heeft u een ononderbroken uitzicht op de omgeving.

Geen zin in lange afstanden?

Indien u geen zin heeft om zelf te rijden of u wilt geen lange afstanden in een auto doorbrengen, dan past een fly in (rondreis met vliegtuig) beter bij u. Ik adviseer u graag naar de diverse mogelijkheden.

Neem vandaag nog contact met mij op voor een advies over uw rondreis op maat !

MOGELIJKHEDEN AAN REISIDEEËN

Filter uw reis:


Cookie instellingen aanpassen | Reisvoorwaarden